Je v jeho personální složce založeno Potvrzení o zaměstnání podle § 313 ZP od předchozího zaměstnavatele? Pokud ano, je doba trvání, resp. ukončení předchozího pracovního poměru (dohody) v roce 2018?
Používá firma "staré" dvoustránkové formuláře Prohlášení + Žádost, nebo již nové, kde je Žádost o roční zúčtování záloh a daňového zvýhodnění na jednom listu?
Psala jste o potvrzení o příjmech, ne o potvrzení o zaměstnání.
Pokud poplatník/zaměstnanec nevyplnil v Žádost o roční zúčtování záloh a daňového zvýhodnění, že měl "v uvedeném zdaňovacím období pobíral(-a) příjmy ze závislé činnosti od těchto předchozích plátců daně" a Žádost podepsal, tak může mzdová účetní zaměstnavatele toto zpochybňovat? Nemáte v ruce nic co by naznačovalo, že by uvedl do Žádosti o RZD nesprávné informace.
Dobře, ale kdyby mě někdo šoupnul takový formulář a já bych o tom neměla ani páru a třeba mi k tomu neřekl potřebné informace, co vše po mě chce vyplnit, uvést, tak bych byla taky v lese. Třeba mu to přistálo na stole, že pokud chce RZD, ať podepíše, já netuším, jenom přemýšlím, jestli byl 11 měsíců na ÚP nebo co vlastně mohl dělat, to by měl ve složce aspoň potvrzení z ÚP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.