Paní Tečko, moc děkuji za odkaz, pročetl jsem, A tedy vyplní škola, B zaměstnanec a C zaměstnavatel, pokud přinese vytištěné, zasílám doplněné poštou, ale o lhůtě do kdy je potřeba zaslat jsem se nedočetl. Jelikož v části pro zaměstnavatele je - zaměstnavatel opět nastoupil do zaměstnání dne a jestli pracoval v průběhu ošetřování, tak soudím, že až po návratu z ošetřovného?
A v ELDP to bude jako vyloučená doba, napsal jsem to správně? A do mezd zadám mzdovou složku OČR platnost od do a pak se mě to ptá na číslo rozhodnutí, to vezmu odkud prosím?
Pokud byste našla čas ještě na jednu odpověď budu Vám velmi vděčný.
Doba trvání ošetřování člena rodiny + ELDP
Metodická pomůcka pro vyplňování ELDP strana 21, příklad číslo 16
"Doba trvání ošetřování člena rodiny se na ELDP uvede pouze v rozsahu 9 kal. dnů (případně 16 kal. dnů, jde-li o osamělého zaměstnance) , tzn. pouze v rozsahu zákonné podpůrčí doby stanoveném v ust. § 40 odst. 1 písm. a) nebo písm. b) zák. č. 187/2006 Sb.
Jestliže ošetřování dítěte trvalo déle, než činí podpůrčí doba, jako v uvedeném příkladu, tak celý kalendářní měsíc duben, ve kterém již nebylo ošetřovné poskytováno, se na ELDP uvede jako doba nepojištěná, respektive se v tomto případě jedná o omluvené neplacené volno."
........
Ošetřovné delší jak 9/16 dnů jsem už hodně dlouho neřešila, běžně se předává na ČSSZ Žádost o ošetřovné až po opětovném nástupu zaměstnance do zaměstnání. Takže zde neporadím.
Některé školy informují na svých stránkách že budou Potvzení vydávat až v okamžiku, kdy bude známo, do kterého termínu bude škola uzavřena.
Ano, přesně tak, škola informovala, že teď může poskytnout dle jejich slov "kopii" a originál až po skončení karantény, tak mi bylo sděleno zaměstnancem.
Dobře, tedy zašlu až po návratu do zaměstnání.
A to číslo rozhodnutí, na které se mě ptá program nevíte? Vy necháváte bez?
S dovolení bych ještě využil možnost a zeptal bych se, zda mám správně, že účet 479, na kterém eviduji půjčku od jediného společníka - vlastníka - jednatele mi vstupuje do rozvahy do ř. 42 (C.I.9.1 - Závazky ke společníkům)?
Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.