Dobrý den, jestli se nepletu tak na "lístku na peníze" je vysloveně napsáno, že se předá zaměstnavateli, který jej předá ČSSZ. Proto i já chci každý měsíc "lístek na peníze" abych měla jistotu, že je zaměstnanec na nemocenské a mohu s klidem zpracovat mzdy. Taky mám jednu zaměstnankyni na dlouhodobé nemocenské a každý měsíc se ke mě "lístek" dostane a já pak předávám na ČSSZ. Takže jestli je to možné zaslat emailem, tak proč ne.
Přesně tak, a mě ani nešlo o předání na ČSSZ, to udělám s klidem poštou. Hlavně jsem chtěla chránit zaměstnance, aby nemusel zbytečně cestovat a chodit do ordinace.
Navíc v tomto případě jde o pracovní úraz, tak chci všechny doklady co odesílám mít v kopii u sebe. A zároveň s lístkem na peníze stejně posílám formulář na potvrzení nemocenských dávek pro výpočet náhrady za PÚ.
Loni jsme měli jednoho zaměstnance na dlouhodobé PN, který bydlel kousek od naší OSSZ a začal si to tam nosit sám. Dobrý pocit jsem z toho ale neměla, když jsem několik měsíců o něm neměla ani řádek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.