OT. Možnost podat Přiznání k dani z příjmu 2019 do 1.7.2020 bez sankce - ale stejně doplatek daně daně z příjmu 2019 ( + zálohy,..) se musí zaplatit v termínech určených zákonem, jinak sankce. Leda že by externí účetní či jediný jednatel společnosti byli v komatu či zemřeli. Pak by to bylo bez sankce. Asi tak?
Pročetla jsem si, co je uvedeno v povídání "Průvodce pro daňové poplatníky v souvislosti s koronavirem" na stránkách Ministerstva financí.
Hlavně jsem si přečetla na stránkách uvedeé odkazy - i ty z roku 2015 ....
Z roku 2015 - to mě děsí ...
Nechci plašit. Ale uvítala bych radu. Pomoc.
Co firmy, u kterých v tomto okamžiku ještě nedošlo ke snížení příjmů/výnosů? Ale odpadla jim účetní nebo odpadl jediný jednatel - ale nemají na to "papír"?
Nebo v tomto okamžiku není ve firmě člověk, který by všechny doklady za firmu naskenoval a poslal externí účetní k zaúčtování a ke zpracování daní? Jak si někteří správci daně jednoduše představují.
Na tohle povídání k žádosti o prominutí / ať již doplatků daní nebo záloh / nepamatuje. Nebo to tam nevidím.
Ano, budoucí žádosti placení o záloh by šly vyřešit, ale co doplatky daní 2019 - jejichž výše není známa, protože není zpracováno Přiznání k dani z příjmu?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.