Vlákno názorů k dotazu Ošetřovné do 10 let x rodičovská dovolená od emvan - Děkuji za odpověď, že to takto lze. I když...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 3. 2020 17:18

emvan (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď, že to takto lze.
    I když situace se již změnila.

Neděkuji xy za : "nezdá se jim, že manželka je zdravá. takže se o dítě může starat, i když je zavřená ve špitále. takže by asi chtěli starší dítě šoupnout za sourozencem a maminkou do špitálu, aby taťka mohl makat"

Ale no tak osobo xy. Nevím, zda jste muž nebo žena, ale vaše odpověď je nanejvýš nemístná až sprostá. Obzvláště v dnešní době, kdy těch kdo pracují, by jste si měla/měl vážit. Nesedíme doma na ošetřovačkách, pracujeme a pomáháme i nemocnicím.
    Nevím, kde berete právo takto odpovídat, když nevíte absolutně nic o tomto zaměstnanci a celé situaci a i kdyby jste věděl/věděla, stále vaše chování nesvědčí o tom, že chcete někomu svou odpovědí pomoci a problém vysvětlit, ale naopak, akorát stíráte vulgárně tazatele. Vám by se to líbilo ? Kdyby se někdo choval takto k vám ? Velmi o tom pochybuji. Jestli chcete odpovědět, odpovězte prosím slušně.

Vše jsme pozjišťovali, do žádné nemocnice na 4 dny manželka s mladším dítětem nejela. Manželka je tedy na RD s mladším dítětem. Zároveň se stará o školkové dítě. Zaměstnanec si prostě zkusil zažádat o ošetřovné na starší dítě. Ano a tady je to na místě, je to jediný člověk ve firmě, který pracovat nechce i když nám zatím firmu nezavřeli. Prostě hledá už týden způsob, jak by mohl zůstat doma. Necháme to ověřit a posoudit OSSZ, zda má na toto nárok. Všem přejeme pevné zdraví.

• 20. 3. 2020 17:35

xy (neregistrovaný)

milá emvan. napsali jste jasné info, že je maminka ve špitále s mladším, a že se vám nezdá, že když je mamka zdravá tak by měl mít očr. proto moje reakce.
    a nebojte, já taky chodím do práce. sice musím, ale ale bych chodila i kdybych nemusela, protože je to potřeba. třeba i kvůli vám. tak byste si měla vážit i mě :-)
    a mimochodem taťkovi se nedivím, má prostě strach, že to domů přinese :-(

• 20. 3. 2020 17:44

Líba (neregistrovaný)

To, že paní xy zareagovala takto, vyplynulo jasně z toho, jak byl dotaz položen. Mne to okamžitě napadlo taky, jenom jsem moc líná na to, abych se ke všemu okamžitě vyjadřovala.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).