Zaevidovat chybějící doklady do daňové evidenci 2019, vytisknout opětovně všechny tisky z daňové evidence 2019.
Zpracovat a podat
* opravné Přiznání k dani z příjmu fyzických osob 2019 / Finanční úřad
* opravný Přehled OSVČ za rok 2019 / Zdravotní pojišťovna
* opravný Přehled o příjmech a výdajích OSVČ za rok 2019 / Česká správa sociálního zabezpečení
Zaplatit paní účetní za práce navíc.
Ted jsem nepochopil reakci. Jsem FO plátce DPH a odevzdal jsem danove firme co mi zpracovava prehled prijmu a vydaju FO podklady pro vypracování dane z příjmů a vydaju a zapoměl jsem do vydaju odevzdat uhrazene uctenky hotove , jsou to uctenky za naftu. Chtel jsem pouze vedet jestli mam uctenky danove firme dodatecne nahlasit a nechat ji prepracovat priznani? I bez techto uctenek za naftu mi pry vznikla za rok 2019 ztrata, takze bych mel stejne ztratu jen vyssi. Nevim jak lip to popsat.
Delam sam c excelu, zatim tech polozek neni moc. Proste vypisu prijmy a vydaje. Kdyz pripravuju podklady pro dan z prijmu prepocitam vsechny mnou vystavene faktury a vsechny prijate faktury, tim ze mam stvrzenky hotove za naftu ulozene zvlast v sanonu, zapomel jsem je do vydaju pripocitat.
Správný postup je ten, který vám radí paní "tečka". Jestli je pro vás výhodný, musíte rozhodnout sám.
Záleží na posouzení toho, jak významná částka to z hlediska DPH i z hlediska celkových výdajů byla. To by mohla ta účetní vědět. Platil jste DPH nebo jste míval nadměrný odpočet? To by taky mohlo hrát roli. Radit na dálku je ošemetné.
OT. Jedna věc mně zarazila. Předpokládám, že externí účetní byl předán současně s doklady (fakturami přijatými, fakturami vydanými, pokladními doklady, bankovním výpisem,..) i přehled podkladů, podle kterých byly zpracovány Přiznání k DPH. Jinak by nemohla vědět, zda u výdajů byl uplatněn odpočet DPH a v návaznosti na to v jaké výši může tyto výdaje uvést v daňové evidenci jako výdaje daňově uznatelné a jaká část z výdajů byla uplatněna jako odpočet DPH. Podle tohoto přehledu podkladů pro DPH přece musela zjistit, že část dokladů chybí a nebyla předána ke zpracování daňové evidence. Říkám si, proč o chybějící doklady nepožádala před dokončením DE a před zpracováním podkladů pro daňové přiznání?
A pokud jí nebyl předán přehled podkladů pro DPH, pak bych v tomto okamžiku měla pochybnost, zda byla daňová evidence zpracována správně. Protože odpočet DPH nemusel být uplatněn u všech daňových dokladů a externí účetní nemohla vědět, zda do výdajů zaevidovat celé plnění z dokladu nebo "jen" základ DPH.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.