Mě právě zasočila tohle ze stránek ossz:
"fyzicky doručený a podepsaný tiskopis od zaměstnance předá spolu s podklady pro výpočet dávky příslušné OSSZ fyzicky (poštou), případně jej naskenuje a spolu s podklady pro výpočet dávky zašle příslušné OSSZ zaručeným způsobem elektronicky na OSSZ, tj. buď s elektronickým podpisem, nebo datovou schránkou (na adresu elektronické podatelny)."
Takže musím mít originál než to pošlz na ossz???
Včera jsem četla příspěvek "vladika", že na jejich OSSZ odmítají přijímat podklady datovou schránkou. Přitom je to v rozporu s tím, co je uvedeno na stránkách ČSSZ.
Tak uvidíme, sama na poštu nepůjdu, budu vše posílat datovou schránkou.
K přijímání nafocenych Žádostí o OCR od zaměstnanců - ze stránek ČSSZ
Doporučený postup pro podání žádosti o ošetřovné při péči o dítě z důvodu uzavření školského/dětského zařízení
pro uplatnění žádosti o dávku ošetřovného je však třeba, aby rodič školou zaslaný elektronický tiskopis vyplnil, podepsal a odeslal, a to buďto:
- kompletně elektronicky, má-li k tomu technický prostředek (kvalifikovaný elektronický podpis),
- pokud však rodič (žadatel) elektronický podpis nemá, může tiskopis vytisknout, vyplnit, podepsat, naskenovat (případně vyfotit) a poslat elektronicky zaměstnavateli e-mailem,
- anebo může tiskopis vytisknout, vyplnit, podepsat a zaměstnavateli předat fyzicky.
Takže i od zaměstnanců nafocene žádosti jsou podle výše uvedeného přípustné.
Jak se k tomu ale postaví jednotlivý pracovníci ČSSZ, to je druhá věc. Sama si pro každý případ informace ze stránek ČSSZ uložím, pro případ že budou nějaké problémy ze strany ČSSZ.
Já jsem na jejich telefonické požadavky nedala a poslala vše opět mojí datovou schránkou....tak uvidíme, na poštu tedy nehodlám chodit. Já myslím, že je to jejich problém, že sice mají e-neschopenky, ale OČR nemají v e- podobě... tak proč bychom na to měli doplácet my v době epidemie ( a já patřím k ohroženým 65+ ).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.