za březen máme cca o 17tis menší zisk a za duben to vypadá že bude 0,-
jinak bych asi nic žádat nechtěla...
ale jsme v postavení, kdy nemůžeme nic žádat..
proč bych se asi jinak dotazovala???? a to máme 3 malé děti...
Myslela jsem si že dáváte rady, ale evidentně jsem se zmýlila...
A v tomto okamžiku to vypadá, že osoby s uzavřenou dohodou o provedení práce, když nemají komu jakou práci odvádět či nikdo jim nezaplatí, od státu nic jako "kompenzaci" nedostanou.
Problém dané osoby, že souhlasila - v případě jednatele o to víc zarážející, že si odměnu za práci pro společnost neošetřil lépe. Stále platí, že neznalost zákona neomlouvá. Co zde nyní chcete řešit?
Tak se ptáte za firmu, za jednatele, za sebe coby zaměstnance na DPP, za rodinu, nebo za koho?
V jakém oboru ta firma podniká? Jsou to lázně, které jsou zavřené? Nebo tlumočnická firma, která nemá, pro koho tlumočit? Jaké náhradní řešení jednatel (vy?) vymyslel? Nebo jste jako kuchař Kašpárek, který brečí, že měsíčně přichází o milion?
jen si tipnu. rodina si založila sro, aby nemuseli jednotlivci odvádět socko, zdravko a daně. pro tři lidi, kteří by byli osvč je to skoro 15 tisíc měsíčně co tak ušetřili po dobu dvou let. kromě dpp si "berou" ze zisku sro pro své potřeby co je třeba a co "projde". jásali, jak pěkně odrbali stát. a teď se diví.
Dohoda o provedení práce je určena pro příležitostné zaměstnání. Velkou výhodou je právě nižší zdanění. Proto je určeno, že rozsah nesmí být větší než 300 hodin v kalendářním roce.
Sociální a zdravotní do výdělku 10 000 za měsíc se neodvádí, daň podle toho, jestli zaměstnanec podepsal u zaměstnavatele prohlášení.
když někdo pracuje na DDP dva roky, a je to jeho jediný příjem, je to evidentně podvod. asi těžko odpracuje méně než 300 hodin ročně. takže neodvádí a ještě podvádí. a takovým dávat stejné záchranné kruhy jako těm, co odváděli po celá léta to co mají? za mě teda ne.
Včera jsem paní Maláčovou slyšela jak říkala, že pro dohodáře chce stejné podmínky jako jsou nastaveny pro OSVČ, tedy těch 454,- Kč na den. Pracuju více než 20 let, HM 22000, k tomu vedlejši OSVČ, OČR za měsíc budu mit cca 11tis. A tihle vy......i , kteří státu neodvádí nic, budou nakonec dostávat ještě víc než já.
jo, to říkala, protože ráda rozdává. dpp se bohužel stala velmi oblíbenou mezi podvodníky, kteří na ni pracují po celý rok bez ohledu na hodiny (v dohodě je třeba 5000 za hodinu a dvě hodiny měsíčně). mnoho lidí dokonce vykazuje dpp (zejména důchodci), ale je na ně jen napsána i když nic nedělají, zejména se to děje v oblasti úklidových služeb. a ty chce maláčová postavit na roveň těm, co odváděli minimálně cca 4,8 tis. měsíčně na odvodech.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.