Vlákno názorů k dotazu Vyúčtování antivirus - pojištění od Jitulek - Dobrý den, já nyní řeším podobnou situaci a...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 4. 2020 9:42

Jitulek (neregistrovaný)

Dobrý den, já nyní řeším podobnou situaci a také jsem se u toho zastavila. Dovolím si tedy přidat do diskuse a ne přímo odpovědět. Mám zaměstnance do 11.3. pracovali a poté neschopenka. Takže sečtu vyplacenou mzdu a náhradu za nemoc námi vyplacenou a z toho počítám SP a ZP za zaměstnavatele?
    Vysvětlila jsem si to správně?
    Provozujeme restauraci ,ta poté byla uzavřena.
    Snad se k nám připojí někdo s další zkušeností a poradí. Přeji všem pěkný den.

• 7. 4. 2020 11:47

EvaLi (neregistrovaný)

Z náhrady za nemoc jste přeci soc+zdr nestrhávali, tak nemůžete ani dopočítávat. SP a ZP se počítá ze z hrubé mzdy zaměstnance.

• 7. 4. 2020 12:14

Jitulek (neregistrovaný)

Dobrý den, právě to mne zarazilo, ale když čtu ten manuál ,tak tam ta 192 je ,že se má sečíst. Nebo si to špatně vysvětluji?
    Pěkný den všem.
    viz Náhrada mzdy (Kč) – vyčíslete součet náhrady mzdy v Kč, která byla vyplacena zaměstnanci podle § 192 ZP nebo podle § 208 ZP za všechny pracovní poměry (nezahrnujte náhrady a pojištění vzniklé v dohodě o pracovní činnosti a dohodě o provedení práce); částku uveďte na dvě platná desetinná místa.
    Zdravotní pojištění (Kč) – vypočtěte zdravotní pojištění v Kč za zaměstnavatele z vyčíslené náhrady mzdy; částku uveďte na dvě platná desetinná místa.

• 7. 4. 2020 13:52

EvaLi (neregistrovaný)

formulář jsem neviděla a ani nebude žádný můj subjekt vyplňovat, takže nevím, ale...
    V dotazu byla uvedena náhrada za nemoc. Ta se vyplácí prvních 14 dní (nejčastěji 10 pracovních) za dobu pracovní neschopnosti (pracovník dostal neschopenku). Z této náhrady se nic neodvádí (nesráží).
    Ve formuláři, jak nyní uvádíte, ale vyplňujete JINOU náhradu (podle ZP - 100%, 80% nebo 60%) - z důvodu, že zaměstnanci práce "odpadla". Tato náhrada se chová jako běžná mzda, tudíž z ní musíte srazit soc, zdr a daň. A výše této náhrady se uvádí do formuláře a navíc výše obou pojištění (soc a zdr). Zdravím

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).