Vlákno názorů k dotazu Neohlášení změny - zaměstnanec od Kája - Děkuji, ale o tom, že už s ním...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 4. 2020 8:50

Kája (neregistrovaný)

Děkuji, ale o tom, že už s ním nežije ve společné domácnosti a pracuje mě informovat měl nebo ne?
    Nevadí, já to uznám na sebe to mi nevadí. Nějak mě to netrklo, roky letí, on je tam 15 let a tak nějak se nic neměnilo, že jsem si toho nevšimla. Nedá se nic dělat, jsem blbá.
    Ted řeším jak to opravit. To mám opravu otevřít mzdy loňského roku, předělat mzdy a poslat opravu vyúčtování zálohové daně? nešlo by to opravit jen v tom papíře vyúčtování daní?
    Firma pošle na FÚ peníze a on nám je bud dá nebo může splácet, to mu asi můžeme poskytnout. Plus vzniknou penále na FÚ.

• 10. 4. 2020 9:15

. (neregistrovaný)

Jak víte, že dítě nežije se zaměstnancem ve společně hospodařící domácnosti? Zaměstnavatel to uvedl do Prohlášení poplatníka daně a ukončil k určitému datu nárok na daňové zvýhodnění na toto dítě?

Dítě zaměstnance může klidně bydlet jinde než rodiče, může pracovat a přesto může s rodiči sdílet společně hospodařící domácnost.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).