Ještě jsem teď zjistila, že mi zaměstnavatel uplatnil děti pouze v prosinci, takže když vyplním v tabulce za obě děti 4 měsíce, vyjde mi ještě 10077 daňový bonus. v celkovém výpočtu mi tedy dokonce vychází 12 127 Kč přeplatek.
Můžete se mi prosím někdo kouknout, zda je ten výpočet správně? Děkuji. :-)
Pokud jste za rok 2019 neměla příjem ze zaměstnání a podnikání alespoň ve výši 80.100,-Kč, tak nemáte vůbec v Přiznání k dani z příjmu FO 2019 nárok na daňový bonus na děti. A daňový bonus, který jste obdržela v zaměstnání, budete muset v případě podání Přiznání k dani z příjmu FO 2019 při nízkém příjmu vrátit.
Zaměstnavatelem vyplacené bonusy by se nevraceli pouze v případě, že by Vám zpracovával roční zúčtování záloh daně 2019 zaměstnavatel na základě Vaší žádosti, podané do 15.2.2020.
Ale pokud podáváte Přiznání (ať již máte povinnost podat DAP nebo podáváte DAP dobrovolně), tak v případě nedosažení ročního příjmu 80.100,-Kč ze zaměstnání a z podnikání musíte vyplacené daňové bonusy vrátit.
Ještě by se daňové bonusy nevraceli pokud byste nežádala zaměstnavatele o RZD nebo byste nepodávala DAP.
Kdo si uplatňoval daňové zvýhodnění na děti do doby, než jste začala uplatňovat daň.zvýhodnění u sebe v zaměstnání? Nemohl by si je uplatnit?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.