Takže zaměstnanec nenakoupí např. kancelářské papíry do firmy, papíry co jsou zapotřebí pro vytisknutí faktuy / objednávky / daňového přiznání / ... jen proto, že nemá u sebe dostatečnou hotovost - ale jen svoji platební kartu a protože zrovna nedostal od firmy v hotovosti zálohu?
PS. Najděte si jiného daňového poradce, který bude více v reálu.
A co kdybyste to obrátila - ať daňová poradkyně uvede §§, podle kterých nelze uplatnit v této situaci odpočet DPH. Anebo - uvedla je?
Také můžete požádat firmu, aby nastavila pravidla tak, že se žádnému zaměstnanci ani jednateli ani jiné osobě nebude z firemní pokladny ani z banky proplácet nic, co bude placeno soukromou platební kartou či hotově. Ale že se VŠE bude proplácet pouze na základě faktury převodním příkazem.
A co by asi tak dělala tato poradkyně v tomto případě - majitel firmy objednal materiál na dobírku, přepravní služba dorazila když jsem byla v kanceláři jen já a řidič odmítl platbu hotově (ani se nedivím). Tak jsem zaplatila svojí kartou a peníze jsem dostala z pokladny. Přece nenechám objednané zboží odvézt zase zpět. K firemnímu účtu platební kartu nemáme, zatím jsme to ani nepotřebovali.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.