Vlákno názorů k dotazu SVJ a příspěvky na opravu (fond oprav) od xy - nikdy jsem se nesetkala ani s tím, aby...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 5. 2020 9:09

xy (neregistrovaný)

nikdy jsem se nesetkala ani s tím, aby se platilo na byt, a ne podle podílu. ledaže máte naprosto stejné byty. to jste si opravdu všichni vlastníci odsouhlasili a máte to ve stanovách?
    takže vás zajímá jen ten "cizí", a ti, co mají byt i garáž ne?
    no s vámi bych chtěla bydlet :-(

• 10. 5. 2020 18:54

Katka (neregistrovaný)

Takto to bylo nastaveno již v minulosti a stále se to tak drží.. nikdo s tím nikdy neměl problém. A ano, jde nám pouze o toho "cizího", protože ten nyní neplatí vůbec nic..

• 10. 5. 2020 19:07

xy (neregistrovaný)

nechce se mi věřit, že úplně všichni vlastníci, hlavně ti s menšími byty bez garáží, souhlasili s tím, že budou platit všichni stejně.
    ano, majitel garáže bez bytu za garáž neplatí nic. ale majitelé bytů s garáží také za garáže neplatí vůbec nic.
    takže jim opravy, údržbu a veškeré rekonstrukce garáží platíte všichni.
    proč proboha neplatíte tak, jak se podle zákona má? tj. podle podílů?

já být ten cizí, tak argumentuju tím, že ostatní za garáže taky nic neplatí.
    a taky mi není jasné, jak chcete stanovit částku.

pokud neexistuje žádný zápis, že naprosto všichni vlastníci - i ten cizí - souhlasili s jiným stanovením plateb než je dáno zákonem, tak až dostanou ti bez garáží rozum, bude mít svj hodně problémů.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).