Službu fakturuje s.r.o., kde jsem společníkem společně s manželem druhému s.r.o., které je s tím prvním spojenou osobou, protože v něm je manžel také společníkem. Já jsem měla HPP u úplně jiné firmy, kde jsem teď na rodičovské dovolené, tudíž si myslím, že nejsem účastníkem nemocenského pojištění.
Děkuji za názor, nerada bych se dostala do problémů.
Přesně tak ale na mfcr jsem našel tohle : Provozuji malé s.r.o, jsem jednatel a můj rodinný příslušník společník, budu mít nárok na kompenzační bonus?
07 KVĚTNA, 2020
Ano, nárok na kompenzační bonus pro malá s.r.o. mají v případě dvoučlenných s.r.o. oba, společník i jednatel, a to při splnění zákonných podmínek čerpání bonusu
OT. Dle mého názoru - chybné informace na stránkách MFCR. ALE co já jsem, jen jedna z mnoha diskutujících na účetním foru na internetu.
https://www.senat.cz/xqw/xervlet/pssenat/historie?action=detail&value=4592
3.Za § 2 se vkládají nové § 2a a 2b, které včetně nadpisů znějí:„§2aSubjekt kompenzačního bonusu v případě společníka společnosti sručením omezeným
(1)Subjektem kompenzačního bonusu je také fyzická osoba, která je společníkem společnosti s ručením omezeným založené za účelem dosažení zisku, ..
....................
O jednateli, který není společníkem, ani zmíňka. Nebo - nadjete tam něco?
Pár věcí mně v tom všem mate
- společník který nevykonává vůbec žádnou činnost pro "svoji" s.r.o. (pouze v případě zisku může mít nárok na podíly ze zisku) - má nárok na KB?
- společník který vykonává "zdarma" činnost pro "svoji" s.r.o. (není hlášen na ČSSZ jako společník s činností vykonávající pro společnost / nemocenské pojištění) - má nárok na KB?
Docela by mně zajímaly názory daňových poradců. Jak to vidí oni.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.