Tečka vám jistě na váš dotaz odpoví. Já si jen dovolím doplnit, že se nesmí jednat o odpad, tedy o věc, které se chce zaměstnavatel zbavit nebo má umysl se jí zbavit. To by bylo možné pouze v případě, že zaměstnanec by byl oprávněn ke sběru nebo výkupu odpadu, což nepředpokládám.
jsme na diskuzi o účetnictví a potažmo daních. proč máte potřebu svá moudra sem plést? výše ceny bude rozhodující pro to, aby se posoudilo, zda nejde o obcházení zákona a taky v případě, kdy by šlo o osoby spojené. a na to se tazatel ptá.
definici odpadu znám, ale s účetnictvím nemá nic společného a s otázkou tazatele taky ne.
Proč? Protože podnikání není jen o účetnictví a o daních, jak naznačujete, a to ani v případě, že firma poskytuje služby v těchto oblastech. Musí být zohledněny i další související oblasti, požadavky dalších právních předpisů atd. Já do diskuse vnáším komplexnější pohled na problém (chápu, že úzce specializovaným jedincům mé vidění problémů je nepříjemné). Je nutné si uvědomit, že vše souvisí se vším. Já, i když se věnuji BOZP a PO, absolvuji školení a čtu odbornou literaturu z oblastí ochrany osobních údajů, krizového managementu, ochrany životního prostředí, daní, práva atd., neboť s oblastmi BOZP a PO souvisejí. Bez nich není možné kvalitně zajišťovat BOZP a PO.
Uvádíte, že definici odpadu znáte, a že s účetnictvím nemá nic společného a s otázkou tazatele taky ne. Mýlíte se. S účetnictvím nikoliv, ale s dotazem může (to z jeho znění nelze vyloučit). Na to jsem upozornil. Pokud znáte definici odpadu, tak byste měla pochopit, že ano.
Pouze jsem upozornil na možný problém ("Já si jen dovolím doplnit..."), nikoliv, že "vy taky to "svoje" nacpete všude". Kdyby tomu tak bylo, tak bych jsem zde uvedl, že "ve spolupráci s nakladatelstvím Verlag Dashöfer připravuji na 19. 6. 2020 webinář na téma „Školení BOZP a PO zaměstnanců a další povinná poskytování informací o BOZP (https://www.kursy.cz/skoleni-bozp-a-po-zamestnancu-a-dalsi-povinna-poskytovani-informaci-o-bozp-productonwsbp/). V tomto případě by vaše reakce byla zcela oprávněná, neboť s dotazem nijak nesouvisí!
Já jsem však doplnil k dotazu, který mimochodem je zde již po několikáté a bez mé reakce na něj nikdo nereagoval (tedy můj přístup je pro tazatele pozitivní už minimálně v tom, že vás vyprovokoval k reakci), zcela související připomínku. To mimo jiné potvrzuje i počet souhlasu u vaší reakce, kde uvádíte: "pokud píše, že tržní cena je 250000, tak to asi odpad nebude", že tržní cena má význam pro určení, zda se o odpad jedná či nikoliv. Tedy mé příspěvky zde jsou zcela oprávněné, neboť rozšiřují pohled na dotazovanou problematiku. Např., my mu prodáme auto, nemůže to být chápáno jako zbavení se odpadu?! Auto za tržní cenu několika miliónů může být odpadem.
Protože podnikání není jen o účetnictví a o daních, jak naznačujete,...
já nic nenaznačuji. jen jsem napsala, že toto je diskuze o účetnictví, nikoliv o podnikání. to byla za pana hakena, ale hovorka ji "předělal" na diskuzi o účetnitví, stačí se podívat na název.
a dotaz opravdu nebyl na to, zda jde o odpad, ale na to, jaká cena "projde".
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.