Také jsem se dočetla na MPSV o postoji, že když dítě půjde pro vysvědčení, nárok na ošetřovné za daný den není.
Můžete mi někdo/víte o tom víc vysvětlit, jak je možné, že je matka, která posílá od otevření školy dítě denně do školy od 8:00 do 11:30 a i přesto čerpá ošetřovné, protože její běžná pracovní doba je do 14:00 hod. a nemá to s prvňáčkem jak udělat. Prý zjišťovala na ČSSZ a nemají s tím problém, ošetřovné jí vyplácí.
Pak nerozumím tomu, že jiná matka pošle dítě pro vysvědčení, na OČR nemá nárok a matka viz výše je sama dopoledne doma a má na OČR nárok? Je to postavené na hlavu :-( Navíc jak se dozví, že dítě šlo pro vysvědčení anebo ho vyzvedla sama matka? Co radit lidem??
Na to se mě neptejte, včera mi to sdělovala kamarádka, že to tak má její sousedka, která si takto konkrétně volala na sociálku (ČSSZ) a prý jí na to na sociálce řekli, že ano, že i když má dítě ve škole, ale končí 11:30, tudíž to není slučitelné s její pracovní dobou a čerpat OČR může. Ale hlava mi to nebere a teď po vyjádření na mpsv k vysvědčení už vůbec ne...
Třeba, že jiné roky fungovala družina? :-) A konkrétní paní má 3 děti, jedno školkové, je doma se všemi třemi a ty dvě školní děti si chtějí vyzvednout vysvědčení v pátek. Co teď? :-)
Proto mi ta paní s dítětem ve škole a pobíráním OČR přijde prostě sprostota a vyloženě vyčůranost.... Slušně řečeno...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.