Vážená paní, velice si vážím Vašich odborných znalostí a Vaše odpovědi si přečtu vždycky, abych si své znalosti potvrdila nebo vyvrátila nebo se něco nového dozvěděla. Jsem už pět metrů od hrobu, zákony si už ani náhodou pravidelně nepročítám a hlavně zapomínám. Nechcete-li domněnku potvrdit nebo vyvrátit, napsat ano - ne, souhlasím - nesouhlasím, proč tedy odpovídáte? S úctou Lindnerová
Mně je dotaz celkem jasný, paní Eva prostě zapomněla otazník (což se mně taky někdy stane, v hlavě to zní jako dotaz, akorát ťuknu tečku). Tak si ho tam přimyslete a otázka bude jasná - zda má nárok na náhradu mzdy za nemoc a na nemocenskou zaměstnanec, který měl před nemocí několik dnů neomluvené absence. Odpověď: ano, náhrada mzdy i nemocenské dávky náleží, i když před nemocí měl neomluvenou absenci. Pokud se v tomto mýlím, tak mě opravte, prosím.
Paní Karo, děkuji. Tak jsem si pamatovala dobře. Vím, že je "problém", onemocní-li v době poskytnutého neplaceného volna. Také mě teď zarazilo, že se nikde pro SOC neuvádí den, kdy naposledy pracoval (a odpracoval hodin), což bylo součástí bývalých neschopenek. Na tohoto zaměstnance jsem se ptala už dříve. Souvislou absenci měl už koncem června neb se válel někde v pangejtu a teď konečně nastoupil protialkoholní léčení.
Ještě mám další perličku. Jinému zaměstnanci s těžkou zlomeninou nevystavili v nemocnici neschopenku a zpětné vystavení bylo pravděpodobně po víc než třech dnech, tak dostanu papírovou verzi neschopenky a lístek na peníze. Přes systém údajně už nelze poslat. To jsou věci...
Děkuji a zdravím Lindnerová
Vážená paní, paní Aion na váš dotaz neodpovídal,a ani ho nekomentovala. Ona vám položila otázku. Zjevně vám dělá problém rozlišovat větu oznamovací a tázací. Místo jejího napadání jste si znovu měla přečíst svůj "dotaz" a poněkud ho upravit. Opravdu se mi moc líbí tazatelé, kteří místo toho, aby si koukli do svědomí, napadají a ze svých chyb viní odpovídající. Vzhledem k tomu, že zde všichni odpovídající odpovídají zadarmo, ve svém volném čase, tak je to celkem k zamyšlení.
větu oznamovací jsem uvedla úmyslně neb jsem sdělovala fakta, která jsou mě známá z pravěku. Bylo to konstatování mě známé skutečnosti. Předem jsem poděkovala za komentáře typu: ano, stále platí apod., ne ne ne, už neplatí. Napadat někoho, byť jen slovně, je hluboko pod mojí úrovní. Děkuji za Váš čas a zdravím Lindnerová
Tak obávám se, že většina zde nepochopila, co jste tedy vlastně očekávala. Obvyklé je, že se zeptáte, zda to , či ono platí nebo ne. Osobně si myslím, že z každého příspěvku by mělo být patrné, co tím vkládající(tazatel) myslel. Já jsem blbý chlap, já to fakt nepochopil o jaké komentáře vám jde.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.