takže:
Nikdy jsem hospodu neúčtoval
Nedovedu si představit, jak rozdělovat nákupy na zboží a materiál
měsíčně je spousta dokladů s desítkami položek, jen v tom bych se hrabal snad několik dnů
Totéž v tržbách, číšníky nedonutím...
by to bylo neúměrně náročné na čas
Nějak si nedokážu představit, kolik bych si za to musel říci, ale vím, že by se to majiteli určitě nelíbilo
časově se mi do toho už vůbec nechce
pomalu už chci končit nebo alespoň činnost omezit.
moje rada:
jděte do toho! naučte se to všechno.
to nevadí, že vás to bude stát neúměrně času a nebude to odpovídat odměně. času je dost.
když chcete končit nebo omezit, je ideální si přibrat hospodu!
nezapomeňte donutit majitele vést skladovou evidenci, inventury, inventarizace, ceníky, denní tržby (teď když není EET), likvidační protokoly, vše dle zákona o odpadech (kolik jakého odpadu jak bylo zlikvidováno v souladu se zákonem),, vnitřní směrnice na úbytky, na likvidace, a mnoho dalších, a nezapomeňte na kritické body, a další lahůdky z pohostinství, jinak to při kontrole bude svádět na vás.
a pokud chcete vést účetnictví správně, pak samozřejmě účtovat materiál (potraviny a nápoje ke zpracování) a zboží, a výnosy ze služeb a z prodeje zboží.
to jste chtěl slyšet? pokud po položení takového dotazu jste chtěl tuhle odpověď, pak asi nejste v pořádku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.