Dobrý den, paní Jasná, děkuji moc. Já si právě nejsem jistá s tím rokem 2017, systém mi za něj spočítal pouze 7 dnů. A já si myslím, že vzhledem k tomu, že má za PPM více jak 60 zameškaných směn, tak by měl být celoroční nárok, který by se případně krátil o to, pokud by RD byla např. 100 a více směn, tak dle toho by se pak určilo krácení. Tak jsem z toho dost zmatená :(
Letošní rok, přesně jak píšete, děkuji.
To Vás chválím, že nespoléháte jen na mzdový program. Dva roky jsem měla u sebe mladou holčinu a ta neuměla ručně nic spočítat. Když někdo po výplatě reklamovat, že mu něco špatně spočítala, tak to neuměla ani přepočítat, hrůza. Prostě spoléhala na to, že ji to program spočítá správně. Odcházela a nevěděla kolik je aktuální minimální mzda a kolik jsou odvody na SP, ZP a jak se spočítá daň. Zkontrolovat si nastavení v programu neuměla, protože nevěděla, jak to má správně být. Já vím, že se každý učí, taky jsem se učila, ale člověk musí chtít se něco naučit, jinak to v této profesi nejde.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.