Re: důchodci - prodlužování PP
V časopisu Národní pojištění 4/2004 se píše o zaměstnávání důchodců (lze nalést na www.cssz.cz). Mezi příkladem 3 a 4 je odstavec, který končí větou "podmínka uvedená v §37odst.1 ZDP (doba nepřesahující jeden rok) se sleduje nově ode dne, od kterého se pracovní poměr prodlužuje". ??
Nebylo by jednodušší tedy jen prodlužovat než nově uzavírat.
??? jak to tedy praktikujete vy?
>>>Důchodce uzavřel prac. poměr 1.7.2004 na dobu určitou
>>>do 30.6.2005. Na základě konzultace na OSSZ jsem
>>>prodloužila PP dodatkem do 31.12.2005. Můžete mi
>>>poradit,
>>>jak by to mělo u důchodců být správně.
>>>Po roce vždy nová pracovní smlouva
>>>Prodlužování dodatkama vždy na dobu max. 1 roku
>>
>>Smlouvu nejdéle na dobu l roku. Pokud kratší, lze
>>prodlužovat
>>nejdéle do celkové délky l roku. Pak zas novou
>>smlouvu.
>
>V časopisu Národní pojištění 4/2004 se píše o
>zaměstnávání důchodců (lze nalést na www.cssz.cz). Mezi
>příkladem 3 a 4 je odstavec, který končí větou "podmínka
>uvedená v §37odst.1 ZDP (doba nepřesahující jeden rok) se
>sleduje nově ode dne, od kterého se pracovní poměr
>prodlužuje". ??
>Nebylo by jednodušší tedy jen prodlužovat než nově
>uzavírat.
Re: ??? jak to tedy praktikujete vy?
Pokud já vím, tak každá OSSZ to posuzuje trošku jinak. U nás mě pracovnice výslovně upozornily na to, že musím každý rok uzavírat smlouvy nové a NE JEN PRODLUŽOVAT. Takže vystavuju nové, vždy je odhlásím a přihlásím, jednou za rok se to dá, mám jen 2. Takhle je to ale snad nenapadnutelné.
Nechápu, proč by měl přijít o důchod, jsme malá organizace, tudíž jde vše přes PSSZ, a nikdy neměli námitky. A na stránkách MPSV je výklad, že to lze řešit i přes dodatky ke smlouvě. Máte nějakou konkrétní zkušenost, že by kvůli tomu někdo přišel o důchod? Nechápu, co se Vám na tom nezdá.
par.37 odst.l zákona 155/1995 Sb ve znění zákona 425/2003 a k čl II bodu 5 zákona 425/2003- III.aktualizace ze dne 15.12.2004
- star.důchod se vyplácí v případě výkonu výdělečné činnosti formou pracovního poměru nebo DPČ za podmínky,že byl tento prac.právní vztah sjednán na dobu určitou, nejdéle na dobu jednoho roku....." . Stále se to zde dokoloa omílá co kde říkali jinak na které OSSZ nebo dokonce PSSZ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.