Moc děkuji za radu. Takže důležité je v tomto případě, kdy studentovi potvrdí škola studium nikoli, kdy fakticky nastoupil do školy, a to i přesto, že to bylo v období prázdnin. To mě tedy docela zmátlo..... Ještě je v diskuzi zmiňováno, že pokud by došlo k přerušení studia na období 3 měsíců, např. první studium skončí 30.4., druhé začne 20.7., mezitím je HPP, je možnost čerpat i po dobu těchto 3 měsíců daňové zvýhodnění?
Všem moc děkuji za odpovědi. Já budu uplatňovat v DP až od července, protože rodiče byli v červenci rozvedeni a toto dítě začne uplatňovat v DP od té doby matka, do té doby to byl otec, tzn. otec bude muset posoudit to zaměstnání, a zda došlo k přerušení do 3 měsíců nebo to bylo už déle, tyto informace už mi matka neposkytla, neví to přesně a nemá k tomu podklady, protože to měl řešit otec. Ten to však u svého zaměstnavatele vůbec neřešil, takže když jsem se spojila minulý týden s jeho zaměstnavatelem, byla mzdová účetní "nadšena". Proto se omlouvám, že jsem neposkytla přesné datumy. Já mám pouze to potvrzení o studiu vystavené 20.7.2020....... Krásný den.
Dne 1.7.2020 byly rodiče dítěte ještě manželé? Pokud ano, tak bude manželka pro uplatnění daňového zvýhodnění na dítě za 07/2020 u svého zaměstnavatele potřebovat Potvrzení zaměstnavatele druhého z poplatníků pro uplatnění nároku na daňové zvýhodnění, v případě podání DAP za rok 2020 Potvrzení zaměstnavatele druhého z poplatníků pro uplatnění nároku na daňové zvýhodnění pro účely podání daňového přiznání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.