Pár otázek:
1) od kterého měsíce jste měl mít mzdu o 4500 vyšší, že Vám teď poslali jen rozdíl? Bylo to tak, že od září jste měl mít víc, tzn. spočítali září a říjen s nižší mzdou a teď říjen přepočítali s tím, že přidali hrubý rozdíl za září a říjen a doposlali Vám rozdíl čistého doplatku? Musíte se podívat na výplatní lístek, jaké položky na něm máte.
2) To, že máte základ o 4500 vyšší ještě neznamená, že rozdíl činí v hrubém 4500 Kč za měsíc (za 2 měsíce 2 x 4500). Takto by to bylo, kdybyste oba ty měsíce celé odpracoval bez hodin různé absence a bez hodin navíc (tzn. jen svůj "fond", bez absencí, jako je např. dovolená apod., a bez přesčasových hodin).
3) Nebo je také možné, že hrubého rozdílu spočítali zhruba odvody a poslali Vám 5200 Kč jako zálohu na mzdu s tím, že se to vše vyrovná v příštím měsíci (tzn. k hrubé mzdě se přidá ten hrubý rozdíl a z výsledné čisté se odečte ta záloha).
Navýšení mělo být od září ale za září a říjen mi vše počítali ze starého výměru. Dle posledního infa mi účetní zpětně opravila základní mzdu a doplatek mi odeslali. Částku uvidím až ve výplatnici za listopad. Jinak jsem oba měsíce splnila pracovní fond. O žádném dalším vyrovnání mi nic nepsali. Na mou reakci, že mi ty odvody přišly nějaké velké, mi napsali že se to musí zdanit a odvést SZP, i tak mi to ale přijde velké.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.