Názor k dotazu Účetní nemá ucelenou praxi od bobík - dobrý den, jak píšete "dělá se kupa nesmyslů",...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 11. 2020 14:23

bobík

dobrý den, jak píšete "dělá se kupa nesmyslů", aby jste mohla posoudit, zda to jsou nebo nejsou nesmysli, musela by jste do účetnictví dané firmy proniknout a teprve tak za rok, dva navrhnout změnu. Možná pro vás je to nesmysl, ale třeba to má význam, který nevidíte. Neumím si představit, že vás bych ve firmě měla, protože my také děláme "kupu nesmyslů" pro laika, který o našem účetnictví nic neví, věřím, že jsou to pro vás zbytečnosti. Dovedu si vás představit, jak máte po týdnu od nástupu do nového zaměstnaní potřebu přeorganizovat podle svého, ale ono to takto nefunguje. Vlastně jsem nepochopila proč jste sem napsala, že všichni to dělají špatně, jen vy a vaše kolegyně, která nemaká podle vašich představ jste to dělali dobře? Neumím si představit, jak můžete hodnotit účetnictví firmy dle jiných účetních portálů. Jen pro zajímavost, před dvěma měsíci jsme hledali účetní, účetní co se nám přihlásili, měli zajímavé CV, a při základním testu, který jsem jim předložila, mi účtovali občerstvení na 512, nárokovali DPH a pletli si závazek a pohledávku. Jo, najít dobrou účetní to je problém a od toho se pak vyvíjí účetnictví firmy. Co poradit, studejte a pak se osamostatněte a dělejte si přesně podle svých představ.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).