Vy reagujete, jako byste nečetla dotaz. Důkazní břemeno je na prodávajícím, když nemá podklady. A navíc kupující může být soukromá osoba, která doklad vůbec nepotřebuje. Samozřejmě musí prokázat prodávající, pokud neprookáže bude mít neuznatelné náklady. Věřím, že vy jste si na svou otázku současně odpověděla.
VáŽená paní, vy si řešte nebo neřešte dotazy, které zajímají jen vás. Já mám zkušenost, že jsem tazatelům vždy pomohla a byli mi vděční. Pokud jsem jim poskytla delší výklad, tak tam našli i svůj problém. To je moje 40 letá zkušenost z odpovědí na dotazy v různých firmách, nakladatelstvích, přednáškách, Také jsou to moje reakce na odpovědi v knihách a mimochodem i na dotazy v Poradci podnikatele. Asi nejsem takový blb, který by měl být zticha, když je auditorem, daňovým poradcem, autorem mnoha knih a přednášejícím na VŠ. Není mi 30 let, a tak jsem již asi načerpala nějaké zkušennosti a vám určitě nemohu odporovat a konkurovAT.
Radím v poradci podnikatele na placené dotazy. nyní jsem se chtěla zapojit do odpovědí bezplatně, abych tázajícím ponmohla. Během 2 dnů jsem ztratila díky vám chuť. Ať se všichni tazatelé obracejí na vás, jste jednička.
Vy jste fakt kráva. Tak se přihlašte a odpovídejte také v Poradci podnikatele. Zkušenost se vždy psala a píše s jedním n. Pokud se vám odpovědi na dotazy v Podnikateli nelíbí, tak napište do redakce, co bylo chybně zodpovězeno a kde máte jiný názor. Určitě dostanete odpověď od šéfredaktora nebo ode mně. Přednášy na VŠ ? Samozřejmě nic ot neznamená. Dnes jsou jich desítky. Vystudovala a učila jsem let na VŠE a to je státní škola. Tak jsem tam snad nemoha napáchat tolik chyb, které by studenty poznamenaly do budoucna, Naopak studenti se ke mně rádi vrací a konzultují se mnou. A nyní končím. Mám hodbě práce a tyto k ničemu nevedoucí diskuze mě jenom zdržují Blanka
milá dámo, nevím, proč by měl někdo opravovat vaše (a pravda, na podnikateli nepíšete bludy jen vy) nesmysly v PLACENÝCH odpovědích. to je ostuda vaše a redakce podnikatele. ale dobrá, jen třeba poslední dotaz -
můžete uvést, z čeho pramení vaše tvrzení v placené odpovědi - Bankovní účet není dostatečný pro doložení vašich příjmů z podnikání - když se jedná o DE?
tazatel položil velmi jednoduché dvě otázky. na druhou jste odpověděla jednoznačně špatně. kolik tazatele stála tahle nesprávná odpověď? 299, což je asi minimum, nebo víc? pak se nedivte, že po sdělení ceny se tazatelé již neozvou, když kvalita odpovědí neodpovídá ceně a většinou se jedná o velmi jednoduché dotazy.
no nedalo mi to a koukla jsem ještě na jeden - spící podnikání
jak si můžete v placené odpovědi (ne v nějaké diskuzi, i když tam to také není přípustné) "citovat", a neuvést zdroj?
na jaké odborné úrovni je podle vás věta -Musíte podávat daňové přiznání. Pokud budete pobírat mzdu, tak i odvádět daň z příjmů nebo platit zdravotní pojištění? u mě by středoškolák dostal max 4 za takovou odpověď.
no a na dotaz zda si může na firmu kupovat pro svou osobu - Nakupovat na firmu můžete, ale je třeba posoudit daňové důsledky. Buď uhradit na firmu a neuplatňovat daňové náklady nebo uhradit na firmu a uplatnit daňové náklady (což je možné ve vašem případě), pak i s tím, že budete muset ztrátu prokátat a ještě dalších 5 let může přijít kontrola.
tak to už je trestuhodné! podle vás, takové odbornice, je možno nakupovat z peněz firmy cokoliv, a vyřeší to, že dáte nedaňově? nebo dokonce napsat, že i když to nebylo nakoupeno za účelem dosažení zisku, dát do nákladů????
paní blanko, proberte se. tazatel zaplatí za naprosto chybnou odpověď a podruhé ještě možná berňáku...
Nejsem Aion, ale mohu napsat, že paní Blanka Jindrová není zapsána v KDPČR jako daňový poradce,což je povinností každého, kdo chce tuto profesi vykonávat, zapsán je po vykonání příslušné zkoušky. V současnosti je zapsáno 5 018 daňových poradců FO a 1 187 společností vykonávajících daňové poradenství ( samozřejmě prostřednictvím daňového poradce FO ).
no mě nejde ani o to vykonávání (spousta účetních fušuje dp do řemesla, ale představují se jako účetní, takže klienti ví co mohou čekat), ale o to, jestli se někdo může veřejně prezentovat doslova jako daňový poradce, když není ani v komoře ani advokát.
já teda o poradně podnikatele mám nevalné mínění, které jsem již vícekrát vyjádřila, i jejich redakci, ale tohle už je asi fakt přes čáru. brát prachy za odpovědi (o jejich kvalitě nemluvě) "daňového poradce", který poradcem ani není.... měl by se pan hovorka hluboce zamyslet...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.