Psychopatie se bohužel dá prokázat pouze speciálním vyšetřením mozku, ke kterému nikoho nedonutite a je nepravděpodobné, že jej podstoupí dobrovolně. Proto vím, že není moji kompetencí o někom napsat "je psychopat", pouze "vykazuje rysy". Existuje zajímavý nástroj, test dr. Hareho, kdy, pokud osobnost člověka blízce znáte, můžete tento test aplikovat a z něj zjistíte, jaké množství psychopatických rysů vykazuje, plus to, kolik bodů ziskal a zda by byl v Anglii/Americe považován za psychopatickou osobnost. Věta: "je možné vyhrát proti psychopatovi?" byla myslena v obecné rovině, tak, že jedním z typických jevů je to, že co projde psychopatovi, neprojde pravděpodobně Vám, šance na jakékoli vítězství je mizivá. Jedinou spolehlivou možnosti je únik, "vyklizení pole".
Křivě bych neobvinila, nerada bych šla na pár měsíců či snad dva roky "posedět". Křivé obvinění = lzive obvinění z trestného činu, nerovná se podezření na trestnou činnost či o pokus se prokázat trestný čin.
Nebylo předmětem mých otázek resit, co udělali/neudělali svému vnukovi, nebylo předmětem řešit např. jaké mám vzdělání. Ale odpovim Vam tedy, ikdyz z Vás mám pocit, že místo toho, abyste se pokusil poradit jako ostatní, spíše se do mě navazite a zpochybnujete me výroky.
K závažnějším věcem, které si nepřeji naprosto od NIKOHO a jsou nezpochybnitelne protizákonné: podávání alkoholu dítěti, opouštění dítěte, které si nedokáže zaopatřit pomoc (ponechávani ho na zahradě, kde se nachází jezírko dost hluboké k utopení, vysoce postavena terasa apod.), snaha vozit syna autem, ačkoli předtím dochazelo k požití alkoholu (k tomu nepouživaní brýlí při řízení a šedý zákal na obou očích).
Věci, o kterých si myslím, že nemají pozitivní vliv na dítě (podotýkám, že jsem ani jednou nenapsala, že udělali něco, proč by jim měl soud styk odepřít): používání vulgarismů před synem spojené s křikem a vyhrožováním me osobe, az chudák plakal a měl šok - opakované, podávání potravin, které jsou pro děti daného věku zdraví škodlivé či nebezpečné (ač jsme je žádali, že je podávat nemají), lež a manipulace s dítětem proti rodičům. Názor, že fyzické násilí na detech je prevencí a v pořádku (manžela a jeho sestru psychicky týrali, mlátili, druhou vnučku jak by smet). Krádeže jsou dle nich v pořádku, je chybou prodavačky, že si toho nevšimla, řízení pod vlivem alkoholu je prý také normální, když Vás nikdo nepřistihne... Že vyhodili v nouzovém stavu rodinu s tříletým dítětem na základě smysleneho důvodu z domu, jen aby opět mohli uškodit, nezájem, že nemáme kam jít... taky syn vnímal dost negativne, u scény, kdy nás vyhazovali, bohuzel byl... A nyní se s ním chtějí vídat? ... mohla bych pokračovat, ale je mi to nepříjemné, nezlobte se. Vás bych ráda požádala o to, pokud není ve Vašich silách mi podat odpověď na mé otázky, abyste se přestal v mém dotazu pitvat, nepomůžete mi. Mějte hezký zbytek dne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.