Zdravím, souhlasím s xy, alespoň obecně - dítě má právo se stýkat s osobami, které jsou mu blízké. Soudy takové případy řeší typicky po rozvodu rodičů. Vy máte velkou výhodu, že jste s manželem zajedno. Neobjektivně smekám před každým, kdo dokáže ze závažných důvodů opustit ono tradiční "jsme jedna krev".
Psychopaté občas možná někoho obelstí ("ve společnosti všemi oblíbený, doma tyran"), ale těžko dokážou zamaskovat např. trestní postih. Veškerá iniciativa je na tom, kdo se chce stýkat, a dítě i rodiče dostanou možnost se ke všemu vyjádřit. Používat trestní oznámení řekněme jako podpůrný nástroj ale rozhodně nedoporučuji.
Děkuji za příspěvek, samozřejmě se do toho nehrnu a je pro mě hrůzná predstava se s nimi stýkat u soudu. Netuším však, proč by se dítě mělo setkávat s takovými lidmi, když může být ohrožen např. jeho život a dobre vzorce chování si od nich rozhodně nepřevezme. Jak mám např. jako matka pracovat s tím, že tchán řídí pod vlivem alkoholu vůz, svůj čin doslova obhajuje tím, že má najeto tolik kilometrů, že si to může dovolit... A to je jen jedna z mála věcí... Ptala jsem se na to, protože názor advokáta byl ten, že při soudním řízení by jim už jen existence trestního oznámení, byť i neúspěšného pro nedostatek důkazů mohla uškodit, a ráda bych názory i dalších, případně přímé zkušenosti. Jsem si vědoma toho, že podat trestní oznámení proti psychopatovi může mít fatální následky... Co ale tedy mohu udělat?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.