Názor k dotazu Dld očr 90 dní od Kara1 - Tak jestli byl zaměstnavatel pro uvolnění k dlouhodobému...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 12. 2020 12:13

Kara1 (neregistrovaný)

Tak jestli byl zaměstnavatel pro uvolnění k dlouhodobému očr, tak by Vás jistě uvolnil i na nepl. volno. Ale ono to má i další souvislosti - doba nepl. volna není dobou vyloučenou na ElDP a nepovažuje se za dobu odpracovanou z hlediska výpočtu nároku na řádnou dovolenou. Také je potřeba myslet na ZP, tzn. vyřídit si péči o osobu blízkou, abyste nemusela platit ZP. No a samozřejmě škoda těch peněz = ošetřovného. Ony jsou při rychlém zařízení umístění do domácího ošetřování ležícího člověka docela velké výdaje, mám to zkušené. A další výdaje v průběhu také, pleny jsou na předpis, ale podložky doplácíte, léky doplácíte, čistící pěna, ošetřující masti atd, vše platíte, častěji se pere, prostě ty výdaje jsou velké. Pokud by šlo o kratší dobu, tak se ošetřovné dá oželet, ale měsíce jsou měsíce. Na Ossz Vám řeknou jen to, co stojí v zákoně, tam nemá smysl volat. Já bych si připravila formulář a uhnala tu doktorku, ať mi to vypíše s datem propuštění. Kdyby ne, šla bych výš.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).