Jen jsem se snažila trošku poradit do začátku, já bych tehdy byla za rady ráda. Pravda, nemusela jsem to sem psát a vymazat to neumím. Poznámka o řešení těžké životní situace se týkala situace tazatelky, ne mě. Vůbec nechci zlehčovat práci lékařů ani dalšího nelékařského personálu, a to ani na infekčním ani na ostatních odděleních. V nemocnicích se neléčí jen s covidem, jsou tam jiné těžké případy, které po propuštění z nemocnice vyžadují ošetřování. Já jsem zde debatu o covidu nezačala a dotaz se toho ani netýkal. Potvrzená potřeba dlouhodobého ošetřování má pro zaměstnance další důsledky, nejen tu dávku nemocenského pojištění, už jsem to zde popisovala. Vycházím z toho, co říká - a to, že doktorku žádala 3x a ta ji odbyla. Jak to proběhlo nevím, a vy to také nevíte. A co by dělala dříve, když dlouhodobé ošetřovné neexistovalo? No zase by to tehdy musela nějak řešit, jako to řešívaly rodiny dříve, ale právě pro tyto případy bylo odsouhlaseno. Na její žádost nebo na žádost jejího otce měla lékařka povinnost potvrzení o vzniku potřeby dlouhodobé péče vydat nebo vydat rozhodnutí, že potřeba nevznikla.
Pro Persy: Zákon o nemocenském pojištění 187/2006, od § 72a.
Dejte vědět, jak jste v nemocnici dopadla a přeji hodně sil.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.