v ústavě vidím pouze něco o vracení, o "nevetování či vetování" nic :-(
http://imgway.cz/v/1yCw.jpg
vrací=nevetoval?
vetuje=nevrací?
fakt nevidím nic v ústavě o vetování či nevetování. jasně napsal to, že zákon VRACÍ
Článek 50
(1) Prezident republiky má právo vrátit přijatý zákon s výjimkou zákona ústavního, s odůvodněním do patnácti dnů ode dne, kdy mu byl postoupen.
(2) O vráceném zákonu hlasuje Poslanecká sněmovna znovu. Pozměňovací návrhy nejsou přípustné. Jestliže Poslanecká sněmovna setrvá na vráceném zákonu nadpoloviční většinou všech poslanců, zákon se vyhlásí. Jinak platí, že zákon nebyl přijat
kupodivu i odborníci na ústavní právo sdílí můj názor :-)
Domnívám se, že rozhodnutí prezidenta republiky, kde se explicitně hovoří o vrácení zákona, lze jen těžko interpretovat jinak než jako tzv. suspenzivní veto, tj. zákon se vrací k případnému přehlasovaní Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR,“ řekl Info.cz Ondřej Preuss, tajemník katedry ústavního práva na Právnické fakultě UK.
a není sám. ale aion je jinší expert a odborník na vše :-)
Pane Františku, kreativní a inovativní byl už prezident Klaus.
BTW: I já mám 2 děti, syna jsem měla během studia, manžel spolužák. A protože jsme se vzali během studia a já jsem přijala jeho přímení, na státnice jsme šli podle abecedy ve stejný den i hodinu (každý k jiné komisi). Kočárek s miminem byl zaparkovaný ve vestibulu v přízemí, my ve 3. patře. Každého, kdo odcházel, jsem požádala, ať ten kočárek pohoupá.
Dávno tomu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.