Názor k dotazu Dodatečné uplatnění slev u ročního zúčtování od bet - Heuréka!! Děkuji, paní xJ. Píší tam o n...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 1. 2021 13:58

bet

Heuréka!! Děkuji, paní xJ. Píší tam o n o v é m prohlášení, takže jsem tomu snad rozuměla dobře, když jsem si to tak myslela. sice v článku pí Kučerová mi to zase na konci zamotala, ale už to nechám. Myslím, že novým DP, kde z-ec požádá o dodatečnou slevu a zvýhodnění XD nic nezkazím.
    Začátek článku, se kterým souzním:
    Poplatník by eventuálně mohl uplatnit dosud neuplatněné daňové slevy ještě po skončení zdaňovacího období, tj. do 15. února následujícího roku. K tomuto účelu je možné podepsat nový tiskopis, označit „XD“ a uvést zde příslušnou dodatečně uplatněnou slevu spolu s vyčíslením měsíců, za které je dodatečně uplatněna. Např. „XD“ 5–12. Tiskopis se přiloží k tiskopisu Žádost o roční zúčtování.

Pokračování, kterému nerozumím. Proloženě jsem zdůraznila já. Tady je pokračování článku: Dodatečně uplatněnou slevu na dani je r o v n ě ž možné doplnit d o j i ž vyplněného řádného tiskopisu Prohlášení k dani. Opět se v příslušném řádku využije označení „XD“ a vyčíslí příslušný počet měsíců. Tento postup je stanoven pouze pro dodatečně uplatněné slevy po skončení zdaňovacího období.
    Já jdu do nového tiskopisu pro dodatečné uplatnění :-D Děkuji za pomoc!!!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).