Mám zaměstnance, který OSSZ požádal o potvrzení, že je nadále invalidní (invalidita zanikla pouze z důvodu souběhu SD), s tímto potvrzením jsem jej poslala na FÚ a tam mu vystavili potvrzení, že může nadále uplatňovat slevu na invaliditu. A na ÚP mi řekli, že na základě tohoto potvrzení z OSSZ jej můžu započítávat do povinného podílu.
Zaměstnanec u posudkového lékaře znovu nebyl, pouze posudkový lékař OSSZ vydal potvrzení, že je nadále invalidní. Někteří invalidé již k posudkovému lékaře k posouzení nechodí, mají ID přiznán trvale. Má ho takto přiznán i můj manžel, ID má už asi 15 let a za tu dobu u posudkového lékaře nebyl, jeho diagnóze se nedá obrátit k lepšímu.
Je to tak, já jsem toto našla a poradila jedné paní a na základě tohoto si ji uplatňuje zaměstnavatel a ona má slevu na dani.
Mimochodem, k posudkovým lékařům se už nechodí, rozhoduje se "od stolu" podle zpráv od ošetřujících lékařů. Máme teď čerstvé zkušenosti, včetně úspěšného odvolání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.