Nevíte jakého mám zaměstnavatele takže těžko můžete soudit jestli mě má hanba fackovat jelikož nevíte v jaké situaci se nacházím a jestli jsou na mě v době epidemie kladeny úměrné nároky vzhledem k opatřením a situaci epidemie,ale děkuji za odpověď.
A v souvislosti s tím co můj zaměstnavatel čerpá jednak nevím,proč by mi do toho nemělo nic být,když se od toho má odvíjet moje výplata a za další jsem nevěděl,že je právně v pořádku,aby mě platil stát za to že musím být doma a nemůžu pracovat a můj zaměstnavatel tím pádem i přichází o zisky - což nedodržuji do zaměstnání docházím a tržbu zaměstnavateli odvádím i když jsem oficiálně na překážce. Přišlo mi to jako nerovné vůči státu . Proto jsem vznesl ty dotazy.
Děkuji za odpovědi.
Nemáte pravdu.
Už v dotazu máte omyl - váš zaměstnavatel nečerpá na mzdu za práci, kterou pro něho odvedete, takovou náhradu stát neposkytuje.
Takže platí: práce = mzda (nevím, proč neúměrné nároky vůči pandemii - nařizuje vám cestu do práce po 21.00 hodině?), překážka = náhrada mzdy.
Žádné "jsem oficiálně na překážce" není.
Pokud zaměstnavatel žádá o něco, na co nemá právo, je opravdu jeho vesta. Jste jeho účetní? Asi ne, když zřejmě přerovnáváte plyšáky.
Přišlo mi to jako nerovné vůči státu...
tak to je pak jiná, když vám jde o stát a ne o to, že musíte do práce, když ji pro vás zaměstnavatel má. to je chvályhodné a málokdy se to vidí:-)
aby mě platil stát za to že musím být doma a nemůžu pracovat …
ale vy píšete, že můžete pracovat aspoň částečně, ale prostě nechcete. a nezlobte se na mě, nejen, že je vám po tom, co bere od státu zaměstnavatel prd, ale navíc to ani přesně nemůžete vědět.
nároky vzhledem k opatřením a situaci jsou na vás kladeny stejné, jako na miliony dalších lidí, jen na rozdíl od mnoha z nich máte stále plnou mzdu a možnost alespoň občas jít do práce.
a vy víte, jestli pracuje? a jestli dostane náhradu nebo mzdu? on už má za leden výplatu a ví, kolik má náhrady a kolik mzdu? a zaměstnavatel už za leden dostal antivirus, že tazatel tvrdí, že stát mu zaplatil a on tak má být doma?
já z dotazu vidím, že prostě dělat nechce, takže možná ani nešel, takže o mzdě je zbytečné diskutovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.