Vyplňte řádné Přiznání k dani z nemovitých věcí 2021 na EPO, je tam průvodce, jsou tam přepočty, protokol chyb. Uveďte do Přiznání nemovitý majetek, který v daném kraji vlastníte. K ruce si vezměte předchozí daňová přiznání k dani z nemovitých věcí.
Uložte si soubor xml. - Uložení k odeslání do datové schránky.
Vytiskněte Přiznání - Úplný opis k tisku.
Přiznání podejte na příslušném finančním úřadu nejlépe do 2.1.2021
EPO / Elektronická podání pro finanční správu
Daň z nemovitých věcí
Daňové přiznání k dani z nemovitých věcí - od roku 2011 včetně
https://adisepo.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_epo/epo2/uvod/vstup_expert.faces
Používáte pro datovou schránku nějaký archivační program? Například Datovku?
Pokud nemáte, tak zkuste vyplnit znovu. Sama jste se dnes dost dlouho "trefovala" s vypočtenou daní na placenou daň, kdy jsem měla k dispozici jen částku daně, stránky o nemovitostech z Nahlížení do katastru a až nakonec se mi podařilo zjistit plochu bytu.
Dobrý den,
pokud již nevlastníte žádnou další nemovitost u téhož finančního úřadu, stačí napsat dopis ve znění já, RČ, adresa, jsem dne xx.xx. prodal svoji nemovitost na základě kupní smlouvy xxx.
Z tohoto důvodu již nejsem nadále poplatníkem daně z nemovistosti.
Mělo by to takto stačit.
V tom případě musíte postupovat dle pokynů
- buď podáním daňového přiznání, nebo podáním dílčího daňového přiznání. V řádném daňovém přiznání poplatník uvede všechny nemovité věci ve svém vlastnictví ke stavu k 1. 1. zdaňovacího období (kalendářní rok) na který je daň stanovována. V dílčím daňovém přiznání poplatník uvede jen nastalé změny a výpočet celkové daně.
Otevřete si stránku katastru nemovitostí a vyhledejte si svojí nemovitost. Jsou tam pospány všechny potřebné výměry.
Být Vámi, udělala bych přiznání nové jen na tu jednu vlastněnou nemovitost. Na EPO Vám to rovnou kontroluje a lehce se najde i opraví chyba.
Držím palce, to zvládnete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.