Dobry den, dakujem za vasu reakciu.
> že firma bude navyšovat majetek, ale nebude platit daně, protože vždy před koncem roku nakoupíte a nebude tedy podle vás ve zisku, je úsměvná.
Mozete mi prosim priblizt ako to funguje? Necakam ze nebudem platit ziadne dane, ale rozhodne by som sa chcel vyhnut plateniu zbytocnich dani ktore platim ked mam tieto prijmy pod paragrafom 10.
> mimochodem kroky, jejichž primárním účelem je pouze "optimalizace daně" bývají často posuzovány jako obcházení zákona či zneužití práva
Nejedna sa len o optimalizaciu dane. Nakolko posledne roky prijmy z obchodovania na kapitalovych trhoch dosahuju vysku ze eventualne v buducnosti by mohli sluzit ako moj primarny zdroj obzvii prijde mi celkom logicke uvadzat ich ako primarny biznis v pravnej forme a nie len ako "ostatne prijmy". Vzhladom na to ze posledne roky som tieto prijmy riadne uvadzal v danovom priznani a danil a takto nadobunute prostriedky su zdanene nepride mi ako nejaky podvod pouzit ich na financovanie kapitalu spolocnosti ktoru chcem zalozit.
Fakturovanie skutocne odvedenej prace mi prijde ako ekvivalent HPP spolocnika vo firme. Aj teraz pracujem ako kontraktor pre firmy kde iny ludia vykonavaju rovnaku pracu na HPP. Mal som pocit ze ked sa jedna o skutocnu pracu tak nie je dovod sa na to pozerat ako na nieco nelegalne. Ale pytam sa preto lebo sa mozem mylit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.