Názor k dotazu Roční zúčtování daně ložení od Kara1 - Ale tak snad víte, jakým způsobem vyplňují mnozí...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 2. 2021 12:22

Kara1 (neregistrovaný)

Ale tak snad víte, jakým způsobem vyplňují mnozí zaměstnanci žádosti o RZD.
    On- Tady mám potvrzení o zaplaceném životku a kde to mám podepsat?
    Já- No tak označte tady ten příslušný řádek a vpište částku.
    On- No dyť to máte na potvrzení.
    Já- No ale musíte to v žádosti uvést, vždyť to tam máte předepsáno.
    On- No však vy doplníte, co bude chybět.
    Já- To byste měl doplnit vy, já nemůžu při tolika lidech to za ně vypisovat. Navíc uplatňujete děti, vyplňte na druhé straně oddíl o manželce.
    On-To je stejný jako loni.
    Já- Tak to řádně doplňte i pro tento rok.
    On - A jak?
    Já - no s manželkou děti pořád vyživujete? Tak zakřížkujte Ano. Je zaměstnaná - ano? Tak zakřížkujte ano. Vždyť se podívejte, co se tam píše. Sem napíšete jejího zaměstnavatele. Tak. Ale - vždyť je jiný, než loni.
    On - no ona nastoupila jinam. Už loni. Nojo, já jsem zapomněl.
    Já - tak dodejte potvrzení od jejího zaměstnavatele, že ona neuplatňuje.
    Atd.atd.
    Já - ale sem jste nastoupil až 15.6. - co bylo od 1.1. do té doby? Mám tu zápočťák, že do 31.3. jste byl u firmy A.
    On - jo, tady je potvrzení o příjmech.
    Já - dobře, takto sem toho zaměstnavatele vpište. A co od 1.4. do 14.6.
    On - to jsem byl na pracáku.
    Já - a zaměstnaný jste někde byl? Jestli ne, tak sem, pro jistotu, napište 1.4. do 14.6. - bez zaměstnání.
    On - no měl jsem nějakou brigádu.
    Já - aha, takže nám ještě chybí potvrzení. Měl jste tam podepsané daňové prohlášení?
    On - no asi jo.
    Já - od kdy dokdy jste tam byl.
    On - no asi od půlky dubna.
    Já - tak si obstarejte potvrzení o příjmech a přijďte a uvidíme.
    Později:
    On - tady je to potvrzení a byl jsem tam od 15.4. do 25.5.
    Já - no vidím, že prohlášení tam bylo podepsáno. Takže toho zaměstnavatele vpište sem a od 15.4. do 25.5. Jiného jste neměl?
    On - ne
    Já - tak mi sem radši napište od 1.4. do 14.4. a od 26.5. do 14.6. - bez zaměstnání.

Nebo jiná varianta:
    On - byl jsem tam od 15.4. do 25.5.
    Já - tak toho zaměstnavatele sem vpište. Na tu zbývající dobu napište od - do a od - do - bez zaměstnání, ať je jasně "pokrytý" celý rok. Tady tu žádost podepište a datum.
    Tak a je to všechno a to potvrzení pošlete. Ale jestli pošlete potvrzení se srážkovou daní, tak tu tam nemůžu zahrnout. A jestli se ukáže, že to byla zálohová, ale neměl jste podepsané prohlášení, musíte podat přiznání.

Později: Přijde od něj potvrzení, na něm záznam, že daňové prohlášení nebylo podepsáno.
    Já volám nebo píšu - musíte podat přiznání, měl jste zálohovou daň bez podepsaného prohlášení.
    On - a to mně říkáte takto na poslední chvíli? Uvědomujete si, jak je pozdě? Kdo mně to udělá?

-

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).