Dobrý den paní Jasná, měli jsme ji sjednanou přímo s učilištěm, jako každý rok, ale volala nám učitelka odborného výcviku, že v době nouzového stavu a s tím všech opatření spojených, NELZE prý mít smlouvu firma x učiliště a že by byli moc rádi, když bychom jim praxi umožnili, ale jde to prý pouze tak, jak píši výše.
Nějak se mi to nezdá, ale nestudovala jsem danou problematiku, tak vám nebudu oponovat. Pokud by byla odměna učně, tak musíte dodržet odměnu učně nejméně 30% za produktivní práci. Ale sjednáte DPP, tak se obávám, že bude muset být dodržena odměna nejméně ve výši minimální mzdy a to pominu zaručenou mzdu. A taky vás budou u DPP blokovat hodiny - 300 hodin v kalendářním roce.
Děkuji paní Jasná, ještě jsem teď volala na učiliště s tím, zda by mi mohli dát odkaz, kde toto najdu. Zdůvodnili mi to tím, že praxe (lze pouze distanční výuka) ve škole z nařízení probíhat nesmí a tím se bere i praxe ve firmě, protože je tam vyslala škola. Když si prý k nám půjdou vydělat na vlastní triko, neposlala je škola a to lze. Až školy otevřou, bude zase vše jako v létech minulých. Se školou jsme měli vloni sjednánu odměnu pro učně 80 Kč. Teď, když s nimi sjednáme DPP, tak jak píšete, musíme dodržet a já se obávám, že zaručenou mzdu, kterou jim majitel dát nechce, dále hodiny pro DPP ...... Moc děkuji za Váš čas a ochotu mi pomoci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.