Napsala jste: "dědicové (když jiní nejsou) jsou sourozenci, pokud zemřeli, tak jejich potomci.to je pokud neexistuje závět ani jiné zvláštní okolnosti."
Ve třetí dědické třídě dědí ze zákona stejným dílem zůstavitelovi sourozenci a ti, kteří žili se zůstavitelem nejméně po dobu jednoho roku před jeho smrtí ve společné domácnosti, a kteří z tohoto důvodu pečovali o společnou domácnost nebo byli odkázáni výživou na zůstavitele. Nedědí-li některý ze sourozenců zůstavitele, nabývají jeho dědického podílu stejným dílem jeho děti.
V vašich 2 větách jsou 3 věcné chyby:
- Neuvedla jste ty, kteří žili se zůstavitelem nejméně po dobu jednoho roku před jeho smrtí ve společné domácnosti, a kteří z tohoto důvodu pečovali o společnou domácnost nebo byli odkázáni výživou na zůstavitele (dědí stejným dílem spolu se sourozenci).
- Nedědí potomci sourozenců, ale pouze jejich děti. (!!!)
- Děti sourozenců dědí v případě, nedědí-li sourozenci zůstavitele = sourozenec nemusí být zemřelý, prostě nedědí.
Ponechávám stranou "když jiní nejsou", jakož i ty vaše "jiné zvláštní okolnosti".
Stačí?
aha, asi proč jsem se ptala tazatele, jestli s někým žil ?
ale nic, já myslela, že je to tady diskuze, nikoliv profesionální právní poradna. takže jsem pouze nerozepsala dopodrobna jiné okolnosti, ale napsala jsem to podstatné. takže špatně nic. tak se dále bavte, ať si vykompenzujete ty své problémy :-) a bývala jste naživo tak bezva ženská:-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.