Dobrý den, mohu se prosím poradit. Do zaměstnání musím chodit 2x týdně, zaměstnavatel zajistil testy výtěry z nosu- mám potvrzení od lékaře, že test z nosu mi nemůže být odebrán ze zdravotních důvodů. Svému zaměstnavateli jsem to oznámila a navrhla, že za své náklady si koupím testy ze slin a udělám si ho buď doma nebo na odběrovém místě zaměstnavatele- Můj zaměstnavatel je dceřiná společnost corporátní firmy. Corporát se chce zbavit zodpovědnosti, že lidé na odběrových místech u nás ve firmě nejsou proškolení na odběry ze slin a nebudou dělat takové výjimky. Svému nadřízenému navrhuji, že si udělám test doma, podepíšu čestné prohlášení, že jsem test vykonala a je negativní a přiložím fotografii s testem. Můj nadřízený s tím to souhlasil, za předpokladu že se taková výjimka uděluje, že to mohu takto provést. Bohužel žádná taková výjimka není. Jak je možné se bránit, prosím? Děkuji
výtěr z nosu -
většina antigenních testů na výtěr z nosu je taková, že stačí setřít okraj nosu, žádné hluboké šťourání. v potvrzení od lékaře je opravdu, že vůbec nelze výtěr ani z okraje nosu? proč?
kolegyně má v nose polypy, také se hrozí kdyby musela na pcr testy, ale v práci výtěr z nosu jí nedělá problém.
zaměstnavatel by neměl přistoupit na samotestování doma, nemá tak kontrolu zda byl test vůbec proveden. ovšem pokud by byl vstřícný, nevidím důvod, proč neumožnit test ze slin pod dohledem, pokud testy jsou schválené..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.