Paušál jsem taky nechtěla uplatnit. Jen nevím jak se chová přerušení odpisů a zůstatková hodnota vozidla při ukončení podnikání. Jestli je lepší dál odepisovat nebo přerušit.
Lepší přerušit odpisy, než mít daňovou ztrátu. Zkuste si to nasimulovat pro potřeby výpočtu sociálního a zdravotního pojištění - daňovou ztrátu tam příští roky neuplatníte.
Děkuji za reakci.
Ještě se zeptám, jak to bude se zůstatkovou hodnotou auta při ukončení podnikání.
Nějak se dodaňuje?? V tom případě by bylo lepší letos odpisy uplatnit...
Děkuji za trpělivost, studuji, ale setkávám se s touto problematikou poprvé.
Jste skvělí. Děkuji moc.
Teď mě napadlo, že by šlo, dle toho co jsem nastudovala - pozastavit odpisy a použít paušál na dopravu jen v měsících, kdy vydala faktury a tím by se dostala do mírné ztráty a nemusela doplácet ZP. Je můj názor správný???
Vystavovat faktury může OSVČ dle mého názoru i když je nemocná. Může přece vystavovat
Spíš to vemte obráceně - které měsíce OSVČ podnikala, které celé měsíce používala vozidlo k podnikatelské činnosti?
Jasně, chápu. Faktury jsou vydané v měsíci odvedené práce. Daň jí vychází i bez paušálu na dopravu nulová, jen jsem se chtěla vyhnout tomu placení zdravotního, které se mi zdá u vedlejšího OSVČ a zároveň SD zbytečné.