Možná jsem to už pochopila? Když je nařízena karanténa pře 1.3., pak se bude počítat až ode dne účinnosti zákona tj. od 5.3.2021. Potom ale článek p. Kučerové
https://www.podnikatel.cz/clanky/podrobne-o-mimoradnem-prispevku-v-karantene-a-izolaci/
není správný, protože v něm uvádí toto: Jestliže by byla zaměstnanci nařízena karanténa např. 27. 2. 2021, má smůlu. Nárok na příspěvek mít nebude. Což se teda domnívám, že je špatně. Dám konkrétní příklad. Karanténa 25. 2. -10. 3. Nárok na příspěvek 370,-Kč bude od 5. 3. do 10. 3. to je 6 dní = 6 x 370 = 2 220,- Kč. Pochopila jsem to správně?
Dobrý den. Na strankách MPSV se změnil i příklad č.2. Původně tam bylo, že karanténa započala 25.2. - 10.3.21, a že nárok na izolačku v tomto případě bude ve dnech 5.3.-10.3.21. Ny ní je tam již pouze příklad, že karanténa započala 28.2..... Platí tedy i původní verze, že při karanténě od 25.2. je nárok na příspěvek od 5.3.??? Mám za to, že ano. Děkuji za upřesnění, už nevím, kde mi hlava stojí....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.