Moc děkuji. Mohu se ještě zeptat ....6.4. už musím do práce slíbila jsem zaměstnavateli, že již přijdu. Ještě se cítím dost unavená a bolí klouby, ale doufám, že to přejde co nejdříve, již nejsem nejmladší a opravdu na nemocenské jsem nebyla 28 let , proto jsem se chtěla dát zcela dohromady a neuspěchat návrat . Je lépe ukončit nemocenskou před a nebo po svátcích? Ještě jednou děkuji
Pokud máte na mysli finanční stránku, tak nemocenskou byste dostávala i za víkend, ale náhrada mzdy za 2 svátky (Velký pátek a Velikonoční pondělí) od zaměstnavatele je 100%, takže to třeba může být zajímavější. Bez čísel těžko posoudit. Osobně si myslím, že to, že nemocní chodí mezi lidi dřív, než jsou skutečně vyléčeni, může být důvodem, proč jsme tam, kde jsme.
Pracuji v chráněné dílně 25 hodin týdně a můj nynější hodinový průměr je 111 Kč. Což mzda by byla za tyto dva svátky cca 1110 hrubého . Nemocenské dávky vypočítat neumím. Já vím, že by to tak nemělo být .....jen nakažlivá pro okolí už určitě nebudu i jsem šindelka dělala kontrolní Covid test, jen ta větší únava a ty klouby ....ale to může být i tou nemoci co mám. Jinak kdy přijdu do práce mi bylo voláno již 7. den prokázaného Covidu .....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.