Vlákno názorů k dotazu Zdravotně způsobilý s podmínkou od . - Pošlete ji ke svému poskytovateli poracovnělékařských služeb. A...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 4. 2021 18:30

. (neregistrovaný)

Pošlete ji ke svému poskytovateli poracovnělékařských služeb. A doporučuji dopředu si k tomu něco nastudovat. Nebo poradit se u dobrého právníka, který se na tyto věci specializuje.

• 1. 4. 2021 18:42

Saguaro (neregistrovaný)

No právě, že to byl "náš" lékař a řekl, že nic jiného nenapíše... Ta paní u nás chce moc zůstat, ještě mě napadlo, že bych ji řekl, že se jedná o překážku a musí tedy zůstat doma. Jinak fakt moc nevím

• 1. 4. 2021 21:31

. (neregistrovaný)

Právník. Hned. Doporučila bych paní VH, ale hledání kontaktu musím nechat na Vás.

• 2. 4. 2021 0:50

Aion (neregistrovaný)

Nepíšete, zda jste podali návrh na přezkoumání předmětného posudku poskytovatele PLS, pokud ne, z jakého důvodu.
    Jinak se budu opakovat ohledně 3 kouzelných slůvek - připraven, ochoten, schopen - takže je třeba se ptát, zda naplňuje obsah všech těchto 3 slov. Pokud ne (jako že ne), je dána překážka v práci na straně zaměstnance, bez nároku na náhradu mzdy (důvodem je zde skutečnost, že zaměstnavatel je připraven a může sjednanou práci přidělovat). Takže ano, nepřidělovat práci, může být "doma".
    Není zákonný důvod pro převedení na jinou práci, ani pro výpověď podle § 52 d) či e) ZP = nabízí se dohoda o změně sjednaného druhu práce, popř. dohoda o skončení PP..
    Není-li žádná z těchto dohod možná, přikročila bych k výpovědi podle § 52 f) ZP - nesplňování předpokladů, popř. požadavků na výkon sjednaného druhu práce. Má-li se jednat o výpověď pro nesplňování požadavků (stanovených zaměstnavatelem), mně osobně se líbí, má-li zaměstnavatel tyto požadavky precizně popsány a zaměstnance s nimi prokazatelně seznámí.
    Za mě - nic jiného se vymyslet nedá, resp. nedá se sedět na 2 židlích.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).