Vlákno názorů k dotazu Vstavená faktura neměla být vystavena od Jan - Upřesňuji. Jednalo se o provizi z affiliate programu....

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 5. 2021 22:40

Jan (neregistrovaný)

Upřesňuji. Jednalo se o provizi z affiliate programu. Bohužel jsem si nevšiml, že v podmínkách maji bod o tom ze nesmí proběhnout nakup ani blízké osoby. V systému jsem.po dosažení částky zadal žádost o vyplacení, přišlo mi ať vystavím na částku doklad, ten jsem vystavil, přišlo mi info o zamítnutí provize a že není nic ztraceno a mám zkontrolovat zda splňuji uvedené body, takže jsem se domníval, ze mam k částce přičíst DPH (původně jsem mel DPH zahrnuté už v te částce provizni) po opravě jsem.to opět nahrál do jejich systému a přišlo mi opět zamítnutí provize, kde byl vypsán důvod, ze šlo o porušení bodu v obchodních podmínkách, kdy není povolen nakup blízké osoby. Požádal jsem je tímto o zrušení provizního účtu, protože se mi takovýto přístup nelíbil. Neuvědomil jsem si, že došlo k porušení, kdyby mě to sdělili hned při žádosti o vyplacení, žádný daňový doklad bych nevystavoval. Proto jsem se začal domníval, že daňový doklad neměl být vůbec vystaven.

Dékuji

• 23. 5. 2021 8:03

Milena Rukavičková (neregistrovaný)

Nečetla jsem všechny Vaše reakce, ale tady platí přece pravidla, která jsou platná a vždy platná byla:
    1. ve vystavených fakturách nemůže vzniknout žádná mezera, jinak kontrola z FÚ doměří podle pomůcky (z průměru vystavených faktur DPH i daň z příjmů!
    2. pokud došlo k odeslání faktury, tak se vystaví OPRAVNÝ DAŇOVÝ DOKLAD ve stejné částce s mínusem - nová faktura s číslem. Tím se zamezí jiným spekulacím, které zde uvádíte! Tak vypadá správný postup!

• 23. 5. 2021 8:33

xy (neregistrovaný)

1. je nesmysl
    2. je správně

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).