Vlákno názorů k dotazu Přístup k firemnímu účtu pro účetního od tomis - Dobrý den, tak určitě byste to měl mít dobře...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 6. 2021 8:47

tomis

Dobrý den,
    tak určitě byste to měl mít dobře právně ošetřené a taky v něj mít důvěru. Záleží taky, zda ty příkazy chcete zadávat sám nebo byste s tím potřeboval pomoci. Nevím, jak často využíváte datovou schránku, ale pokud třeba budete plátce DPH, pak by do ní přístup mít měl.

• 2. 6. 2021 9:00

Začínající podnikatel (neregistrovaný)

Zatím mám společnost založenou a vyřizoval jsem vše potřebné - datovou schránku jsem ještě vlastně nepoužil,jen provedl prvotní registraci - ale tam chce mít přístup právě aby mohl komunikovat s úřady...A k účtu v bankovnictví chce mít přístup,aby si mohl každý měsíc stáhnout výpis transakcí...Zadávat příkazy,nebo si hlídat platby apod. myslím že zvládnu :-) jde mi jen o to,jestli je to ve sféře účetnictví normální poskytnout tyto oprávnění. Jinak účetní je to fajn,je na doporučení,přístup a jednání taky fajn. A pokud by provedl nějakou platbu,dá se dohledat že platbu zadával on...ale jen ať není potom pozdě...Prostě jsou to třeba jen obavy začínajícího podnikatele a nedůvěra v lidi? I když neoprávněná třeba :-)

• 2. 6. 2021 9:48

horax

V nastavení oprávnění v bance lze přístupová práva omezit, třeba jen na prohlížení, a ne na zadávání příkazů. V datové schránce to lze nastavit obdobně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).