Dobrý den, cesťáky zpracovávám a proplácím a nezajímá mě, kolik je tam km. Ani to nekontroluju. Přece nemůžu vědět, jestli tam, kde jel, nebyla objížďka. Pro mě je důležité, zda má zaměstnanec cesťák podepsaný od svého vedoucího.
Úplně stejně neřeším, jestli na dokladu z papírnictví je uvedeno, že se koupil sešit s obrázkem berušky. Jak já mám vědět, jestli to je nebo není pro pracovní účely? :-) Rozhodující pro mě je, jestli je na dokladu, který chce zaměstnanec proplatit z pokladny, podpis vedoucího.
Pro Vás je myslím důležitá otázka, kdo by to případně obhajoval před FÚ? Vy nebo ten Váš vedoucí, kterému je to, jak píšete, jedno? Hezký den
Dobrý den, pracuji ve firmě, kdy kontroluji a proplácím cesťáky.
Několikrát jsem vedoucího upozorňovala na nesrovnalosti v cest. příkazech. Jenže je rozdíl, jestli cesťák přinese "obyčejný" zaměstnanec anebo bratr, syn, bratranec strýc či tetička babička ... vedoucího. A vedoucí dá pokyn cesťák proplatit, i když je naprosto okaté, že je celý! cesťák vymyšlený. (A cesťáky jsou jen třešnička na dortu).
V žádném případě se nepovažuji se za odborníka. Snažila jsem se napsat své zkušenosti a svůj postoj, jak to řeším já. V každé firmě je jiná výchozí pozice a je velice jednoduché hodnotit. A tazatelce šlo. o ty naše zkušenosti.
Samozřejmě, že nejsprávnější řešení je cesťák neproplatit.
Jaké řešení paní Michaelo S. jste tazatelce navrhla Vy?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.