Když je člověk psychicky na dně a v telefonu Vám skáče milión reklam,které překrývají stránku,tak prostě leccos přehlédnete, takové jako jste Vy,je bohužel na světě mnoho, které člověka dorazí ikdyz vidí, že člověk je na dně.Přihlašte se na post správce,jistě budete skvělá a budete buzerovat za sebemenší odklonění dotazu od účetnictví.Hezký den, už nereagujte prosím,já jdu řešit podstatnější věci.
Klid. Dle sdělení Ministerstva vnitra, do 6 měsíců od rozvodu může rozvedená manželka, která přijala manželovo příjmení (nebo to může být i manžel, který přijal manželčino příjmení), požádat o zpět o své rodné příjmení. https://www.mvcr.cz/clanek/jmena-a-prijmeni-prijmeni-po-rozvodu-manzelstvi.aspx
Určitě to ale po Vás nemůže požadovat. On má nějaké jedinečné příjmení, že ho podle něho nemůže mít nikdo jiný? (to je žert, myslím to tak, abyste se exmanželem nenechala deptat).
Prosím vás, a nejsou ty správné názvy v tomto jejím konkrétním případě fuk? Já zde neskládám právnické zkoušky. Šlo přece o pomoc jí, o ten odkaz, který jsem jí vložila, a o to, že požadavek jejího exmanžela je blbost. Jsem přesvědčená, že jí odkaz pomohl, třebaže jsem ho vložila jako účetní a použila nesprávné výrazy-názvy.
Jde o to, že dotaz zněl, zda to po ní může exmanžel požadovat, ne zda si ona může o změnu žádat (navíc po tolika letech). A ona ani nechce. Takže z odkazu je podle mě zřejmé, že může žádat pouze ona. Ne exmanžel. A o to tazatelce šlo. Nebo snad existuje ještě nějaká "právnická klička", na základě které si změnu jejího příjmení může exmanžel vymoci? Toto ona potřebuje vědět, nic jiného.
Zajímavý dotaz.
Tak v odkazu jsem se dočetla, že lze požádat i po zmeškání uvedené lhůty po právní moci rozhodnutí o rozvodu manželství, ale už je to zpoplatněno.
Oprávněnou osobou by ale musela být tazatelka. Tak že bývalý manžel co?
Ten v oprávněných osobách není, tedy podle mne ji nijak nutit nemůže. Vy máte tedy názor, že ji donutit může?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.