Krátit dovolenou můžete o tolik hodin, kolik jich neomluveně zameškal.
Nerozumím větě o tom, že zaměstnavatel chce ty další dva měsíce vést absence: pokud mu zaměstnavatel nebude přidělovat práci, bude dána překážka v práci na jeho straně spojená s právem zaměstnance na náhradu mzdy ve výši průměrného výdělku.
Rozvázání PP dohodou možné není? Asi by to prospělo oběma.
Děkuji Vám. Je to Polský zaměstnanec a nechce už do zaměstnání přijít, to vzkázal. Chce zápočtový list za každou cenu zpětně k 16.6., ale to prostě nejde. Zaměstnavatel mu oznámil, že je dál zaměstnanec a musí přijít do práce. On ale nepřijde, nechce. V tom případě, pokud by nepřišel, tak by dostal ty další dva měsíce neomluvené absence, ale pokud by přišel, normálně by mohl pracovat. Dohodou zaměstnavatel nechce, protože jiným také nedává dohody, ale dva měsíce. Je to z principu.......
Jak jsem psala - hodina A za hodinu krácené dovolené.
k tomu, že jeho PP nebude trvat celý rok, nemusíte respektovat požadavek ponechání aspoň 2 týdnů dovolené.
ZL zpětně určitě ne, ale za mě: takové a podobné principy jsem už dávno zapomněla.
Můžete ještě zvážit okamžité zrušení PP? Proč ho mít ve stavu a platit, když víte, že nepřijde?
Ano, tak jsem to běžně řešila, okamžité zrušení PP. Ovšem další Polák chce taky končit, ten chodí do práce a nevyhověli mu s dohodou, ale klasickou výpověď 2 měsíce. A ten chodit bude červenec srpen. Takže to nyní berou, aby byl "stejný metr", prostě výpověď dva měsíce. Jinak by končil pro absence 30.6., ale takhle to v tomto případě chce zaměstnavatel a pokud nepřijde, pak po něm chtít ZP za ty dva měsíce. Je to zbytečné vedení ve stavu, ještě k tomu s absencí. Třeba si to tím pádem rozmyslí a přijde, tak si to možná myslí zaměstnavatel.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.