O jaký typ směnky se jednalo? Byl možný protest? Pokud ano, uplatnila jste ho?
Proběhlo u soudu směnečné řízení? Přebíráte poštu? Podala jste proti směnečnému platebnímu rozkazu včas námitky? Pokud ne, nabyl právní moci a jedná se o exekuční titul.
Kdo nařídil exekuci? I v tomto oboru existují "šmejdi", kteří si hrají na exekutory.
Zkušenosti jsou fajn, ale který obyčejný člověk má takové znalosti, jaké máte Vy ? Jsme opět u zákonů, které by měly být psané tak, aby je chápal téměř každý člověk.
Představte si, že přijedete s autem se závadou do servisu a automechanik na Vás vychrlí:
- kdy jste naposledy měnila olej ?
- kdy proběhla poslední oprava, případně kontrola - byly nějaké závady ? Jaké ?
- používáte značkové autodíly nebo se spokojíte i s neznačkovými ?
- jezdíte do autorizovaného servisu nebo využíváte i jiné servisy ?
no promiňte, ale podepsat směnku, aniž vím co to obnáší, podepsat smlouvu, aniž si ji přečtu, to není o právní džungli, ale o naprosté negramotnosti. neříkám, že orientace v našich zákonech je snadná, to zdaleka ne, ale tady to je o tom, že je někdo nezodpovědný a lehkovážný... nechtěla jsem napsat přímo hloupý.
Zapomněla jsem odpovědět na vaše otázky ohledně auta.
Stane-li se mi závada, technik ze servisu si přijede pro klíče, auto odveze nebo odtáhne, po opravě auto zaparkuje, vrátí klíče. Všechny opravy a další (čištění vnitřku apod.) jsou zaznamenány v elektronické servisní knížce, ke které mám dálkový přístup.
Ještě nějaký dotaz?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.