Souhlasím s Vámi, jak liší kopie od originálu?? Tady se liší tím, že je tam razítko "KOPIE" a že to okopíruju.
Ano, spotřeba papíru, zbytečná práce navíc, přijde mi to jako zastaralý způsob, mají to tu zavedené přes 15 let, takže chápu, že jsou na to zvyklí a že to tak dělají. Nikdy v zákoně jsem nenašla, že by se to mělo takhle zasílat, když je to poštou..
nemůžete hledat "zákon" na každý prd. koukněte do vnitřních směrnic, co tam je o účetních dokladech. z mé zkušenosti hodně firem, zejména ty velké, vystavují a zasílají dvě paré faktur, a to z důvodů, které uvedl stana1. jeden výtisk šupajdí do účetnictví a druhý je "pracovní".
nemyslím, že je nejšťastnější nápad jako nově příchozí do firmy měnit její mnohaleté zvyklosti a pravděpodobně i směrnice.
Já být Vámi, tak se toho nebojím. To že něco někde dělají 15 let vůbec neznamená, že to dělají dobře. Doba se posouvá a dnes, při možnosti přesunu tohoto všeho na elektronickou bázi, je úplně nesmyslné něco tisknout a posílat poštou. A jestli je firma tak rigidní, že se bude bránit i takovýmto základním změnám, které ulehčují práci a šetří zdroje, tak bych možná popřemýšlela o tom, jestli s takovou firmou vůbec spolupracovat... :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.