Děkuji Vám za Váš názor, také si tak myslím a nevím, jak to udělat, když chce zákazník zúčtovat s jednotlivými dodávkami když už mám daňový doklad k přijaté platbě za budoucí dodávky. Kdyby, prosím, někoho napadlo nějaké elegantní řešení, tak prosím, ještě o příklad jak vypořádat i případně, kdyby byly dodávky v následujícím měsíci než byl vystaven daňový doklad k přijaté platbě za bud. dodávky PHM.
Prostě "ukrojíte" ze zálohy příslušnou částku odpovídající dané dílčí dodávce. Záloha bude odečtena vč. DPH dle daňového dokladu. Jen pozor, že tohle sw možná nezvládne kontrolovat automaticky a tak budete muset vždy sama zkontrolovat, jestli je záloha uplatněna nakonec celá a základ, DPH i celková suma ve správné výši (pozor na automatické zaokrouhlování).
Ano, to je mi jasné, když má ještě doplácet, ale cena byla dopředu za dodávky uhrazena celá tzn, že již odběratel nebude nic doplácet, jen dodáme v pěti termínech PHM po 200 lt. Mám tedy vždy na 200 lt udělat znovu fakturu-daňový doklad, kde bude opět 0 k zaplacení a odečteno poměrem z již jednou vystavené faktury k přijaté záloze, jeví se mi jako blbost???
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.